Hoe moet ik meten?

In de dag:

In de dag meten

De raamdecoratie wordt tussen de muren gehangen en hangt op het kozijn.

Meet de breedte van muur tot muur (of van kozijn tot kozijn). Dit is de strakke maat. Meet dit op 3 plaatsen (bovenaan – midden – onderaan) en neem de kleinste breedtemaat.

Meet daarna de hoogte van plafond of muur tot vensterbank of vloer. Meet dit op 3 plaatsen ( links – midden – rechts) en neem de kleinste hoogtemaat.

U hoeft geen reducties toe te passen, dat doen wij voor u. Zo zorgen we dat het past.

Let bij meten altijd op uitstekende delen, zoals een klink

Op de dag:

Op de dag meten

De raamdecoratie wordt op de muur geplaatst en hangt over het kozijn/raam.

Meet de breedte van links naar rechts over de muur op.
Zorg dat het raam goed bedekt is en laat het product ongeveer 5 centimeter over de muur vallen i.v.m. inkijk (dus 10 cm op de totale breedte).

Voor het meten van de hoogte kunt u kiezen tussen montage aan het plafond of op de wand. Vanaf dit punt tot vloer/of vensterbank kunt u de hoogte meten! De steunen van de raambekleding zijn geschikt voor zowel wand- als plafondmontage.

U hoeft geen reducties toe te passen, dat doen wij voor u. Zo zorgen we dat het past.

Heeft het raam/deur een klink? Hang dan de raamdecoratie niet te dicht tegen het glas aan anders geeft de klink een bult in het gordijn.

Draaikiep ramen:

Draaikiep raam meten

Heeft u draai- kiepramen dan kunt u de raambekleding het beste met zijgeleiding bestellen.

Aan de zijkant wordt van boven tot onder een dunne staaldraad gespannen (bevestiging op het draaiende deel van het raam.) Als u het raam opent, blijft het gordijn mooi strak tegen het raam. Controleert u nog even of de raambekleding (bijvoorbeeld jaloezie) tussen de klink past?

Voor zijgeleiding meet u de breedte niet van muur tot muur, maar direct naast de klink tot net over het raam/op kozijn aan de andere zijde. Dus op het draaiende deel van het raam (zie situatieschets).

De hoogte meet u ook op het draaiende deel van het raam, vanaf het montagepunt tot gewenste lengte. Het voordeel van deze manier van hangen is dat u op de dag nog andere raambekleding (oa. gordijn) kunt hangen. De gordijnsoorten schuiven dan gewoon voor elkaar langs.

verbergen
Vraag GRATIS kleurstalen aan
Hoe moet ik meten?