Hoe moet ik meten?

In de dag:

De raamdecoratie wordt tussen de muren gehangen en hangt op het kozijn.

Meet de breedte van muur tot muur (of van kozijn tot kozijn). Dit is de strakke maat. Meet dit op 3 plaatsen (bovenaan – midden – onderaan) en neem de kleinste breedtemaat.

Meet daarna de hoogte van plafond of muur tot vensterbank of vloer. Meet dit op 3 plaatsen ( links – midden – rechts) en neem de kleinste hoogtemaat.

De maten die u nu doorgeeft zijn de buitenmaten inclusief het systeem van de raamdecoratie. Let op uitstekende delen zoals bijvoorbeeld een klink. (zie ook tekst bij zijgeleiding)

Let op!
Van de strak gemeten maten moet u onderstaande aftrek toepassen ivm montage:
Jaloezie:               – 1 cm van de totale breedte
Rolgordijn:           – 0,5 cm van de totale breedte
Duorolgordijn:     – 0,5 cm van de totale breedte
Duette:                  – 1 cm van de totale breedte
Vouwgordijn:       – 1 cm van de totale breedte én -1 cm van de totale hoogte

Op de dag:

De raamdecoratie wordt op de muur geplaatst en hangt over het kozijn/raam.

Meet de breedte van links naar rechts over de muur op.
Zorg dat het raam goed bedekt is en laat het product ongeveer 5 centimeter over de muur vallen i.v.m. inkijk (dus 10 cm op de totale breedte). Haal uitsluitend bij vouwgordijnen – 1 cm van de totale hoogte af. (overig raamdecoratie niets afhalen!

Voor het meten van de hoogte kunt u kiezen tussen montage aan het plafond of op de wand. Vanaf dit punt tot vloer/of vensterbank kunt u de hoogte meten! De steunen van de raambekleding zijn geschikt voor zowel wand- als plafondmontage.

De maten die u nu doorgeeft zijn de buitenmaten inclusief systeem.

Heeft het raam/deur een klink? Hang dan de raamdecoratie niet te dicht tegen het glas aan anders geeft de klink een bult in het gordijn.

Draaikiep ramen:

Heeft u draai- kiepramen dan kunt u de raambekleding het beste met zijgeleiding bestellen.

Aan de zijkant wordt van boven tot onder een dunne staaldraad gespannen (bevestiging op het draaiende deel van het raam.) Als u het raam opent, blijft het gordijn mooi strak tegen het raam. Controleert u nog even of de raambekleding (bijvoorbeeld jaloezie) tussen de klink past?

Voor zijgeleiding meet u de breedte niet van muur tot muur, maar direct naast de klink tot net over het raam/op kozijn aan de andere zijde. Dus op het draaiende deel van het raam (zie situatieschets).

De hoogte meet u ook op het draaiende deel van het raam, vanaf het montagepunt tot gewenste lengte. Het voordeel van deze manier van hangen is dat u op de dag nog andere raambekleding (oa. gordijn) kunt hangen. De gordijnsoorten schuiven dan gewoon voor elkaar langs.

verbergen
Vraag GRATIS kleurstalen aan
Hoe moet ik meten?